Evoluția tehnologiei în printul digital outdoor

Industria imprimării digitale s-a schimbat foarte mult în ultimii ani și este la fel de vie ca întotdeauna. Știm cu toții că internetul a schimbat lumea în ultimele două decenii și modul în care consumatorii și companiile au îmbrățișat această nouă tehnologie. Aceasta, împreună smartphone-urile și camerele digitale, au avut un impact uriaș asupra tipăririi digitale. Industria tipografică a trebuit să evolueze în mod constant pentru a ține pasul cu această tehnologie. Una dintre cele mai importante adaptări este creșterea serviciilor de print digital outdoor. Așa cum vechile imprimante cu matrice au fost de mult înlocuite cu imprimante de birou de calitate superioară, imprimarea la scară largă a trecut printr-o evoluție proprie. Cel mai mare factor de diferență este imprimarea digitală, din multe motive.

Imprimarea în format mare este la fel de populară ca întotdeauna și continuă să fie o modalitate excelentă de a ajuta o afacere să iasă în evidență față de concurență. Procesul implicat în print digital outdoor mare avansează din ce în ce mai mult în fiecare an și vestea bună este că opțiunile pentru afișe, bannere, semnalizare și alte forme în large format au devenit din ce în ce mai sofisticate pe măsură ce tehnologiile de imprimare evoluează.

De ani de zile, au existat două metode comune pentru tipărirea lucrurilor la scară largă: imprimarea offset și print digital.

Imprimarea offset este metoda tradițională, folosită cel mai frecvent pentru tipărirea unui volum mai mare de produse. Gândiți-vă la ziare și reviste. Și asta pentru că imprimarea offset utilizează plăci de imprimare care transferă imaginile cu cerneală pe o pătură de cauciuc, care sunt apoi aplicate pe suprafața de imprimare. Procesele de imprimare offset s-au schimbat foarte puțin în ultimul secol.

Pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește și face procesul mai eficient din punct de vedere al costurilor, imprimarea digitală nu este doar cea mai bună metodă prezentă pentru a gestiona majoritatea tipăririlor la scară largă este cu siguranță și viitorul.

Calitatea și capabilitățile de print digital outdoor s-au îmbunătățit cu o gamă largă de progrese, cum ar fi dezvoltarea de cerneluri mai bune, imprimare laser, software mai bun, automatizare sporită, control mai mare asupra gamei de culori și plasarea mai precisă a cernelii pentru a îmbunătăți rezoluția.

În același timp, tehnologia și practicile moderne de print digital outdoor implică un consum mai mic de energie, mai puțini compuși organici volatili și mai puține deșeuri, făcând imprimarea digitală mai ecologică decât în anii trecuți.

Imprimarea digitală a evoluat pentru a deveni mai inteligentă, mai rapidă, mai precisă și mai automatizată, permițând imprimarea la cerere și personalizată. Cine nu și-ar dori ca aceste atribute de înaltă tehnologie să fie aplicate strategiei lor de marketing?

Tendințe în print digital outdoor:

Imprimare pe textile, sticlă sau plastic


Gama de materiale imprimabile se extinde în fiecare zi, imprimarea pe pânză, sticlă și plastic nu mai este considerată o noutate. La târgurile comerciale, produsele textile imprimate există de ceva vreme, dar acum observăm o tendință spre design și decorațiuni.

Autocolante și stickere


Autocolante și stickere pot fi folosite pentru print digital outdoor pentru a transforma zonele în spații publicitare atrăgătoare. În esență, autocolantele, bannerele și stickerele care pot fi atașate pe o suprafață și pot include sigla companiei, imagini, știri promoționale, oferte de reduceri etc. Acestea pot fi ușor personalizate pentru afacerea ta și poate fi o modalitate excelentă de a atrage clienți.

Creșterea semnalizării


Pe vremuri, semnalizarea includea pur și simplu un nume comercial deasupra ușii unui magazin într-un format standard, dar în prezent, datorită evoluției tehnologiei în print digital outdoor marca poate fi expusă sub diverse forme, precum și în alte locații din jurul unui centru comercial, cum ar fi vitrine, bannere exterioare copertine etc. De asemenea, trebuie să includă elemente de iluminat și digitale pentru a continua să fie relevante și să capteze atenția potențialilor cumpărători.

Există multe alte avantaje ale imprimării digitale, inclusiv:

  • Costuri reduse de instalare și timpi de livrare.
  • Calitate: nu există nicio metodă de imprimare disponibilă care să producă imagini de calitate superioară decât print digital outdoor. Culorile sunt vibrante, iar alinierea și înregistrarea sunt perfecte.
  • Cantitate: de multe ori nu ai nevoie de mai mult de un singur print digital outdoor: un singur banner, un singur afiș. Ușurința de a configura o imprimare digitală reduce costurile chiar și fără a tipări în vrac.
  • Remedieri simple: o modificare de ultimă oră a designului tău îți va cauza mai puține probleme, deoarece poți pur și simplu să modifici și să înlocuiești fișierul digital fără a fi nevoie să reînregistrezi o placă de imprimare sau să iei alte măsuri suplimentare.
  • Evoluția tehnologiei: progresele tehnologice înseamnă printuri mai clare și viteze mai rapide, împreună cu mașini mai ușor de utilizat. Cu cât print digital outdoor devine mai rentabil, cu atât mai mult este o opțiune viabilă și pentru comenzile de mare volum.
  • Fără limite: imprimarea digitală oferă posibilități nelimitate de design și utilizarea culorii. Imprimarea digitală permite, de asemenea, să fie produse lucrări de înaltă calitate pe diverse materiale, inclusiv lemn, vinil, oțel, sticlă și multe altele.
  • Potrivirea perfectă: datele digitale facilitează potrivirea corectă a culorilor și asigură imprimarea perfectă. Aceasta este o economie imensă de timp pentru print digital outdoor, la scară mare.
  • Sustenabil: Precizia imprimării digitale reduce risipa de cerneală, făcând din print digital outdoor o opțiune mai ecologică.

Imprimarea digitală implică utilizarea tonerelor, la fel ca o imprimantă gigantică de birou și parcurge mai mulți pași în câteva secunde pentru a converti fișierul digital într-un format gata de imprimare.

Tehnologia a dus capacitățile de print digital outdoor personalizat la un nou nivel. Vei fi uimit de ceea ce se poate face cu printul digital outdoor, de la grafice pentru ferestre, steaguri, afișaje cu iluminare, panouri publicitare, bannere și aproape orice suprafață pe care ți-o poți imagina.

Și datorită acestor progrese în print digital outdoor serviciile de imprimare în format mare sunt mai accesibile ca niciodată.

Your email address will not be published. Required fields are marked *