GrandRip+ este un software de producție (Raster Image Processing Software) rapid, flexibil și puternic, dedicat aplicațiilor de format mare și extra-larg, print și print-to-cut.

GrandRIP+ este softul care oferă soluții complet scalabile, disponibil cu o gamă largă de funcții opționale, de la economisirea de cerneală la instrumentele de gestionare a costurilor. Face munca de gestionare a fluxului de lucru mai productivă, prin organizarea tăierii și finisării și menținerea costurilor sub control - toate într-o interfață intuitivă pentru utilizator.

GrandRip+ este o forță ce directionează productivitatea imprimantelor de format mare si industriale: Nur, Durst, Leggett & Platt/Spuhl, HP/Scitex Vision, Vutek, IP&I, Teckwin, Gandinnovations, Grapo, Lüscher, Matan, Keundo, DGI, Seaband și Zünd. Softul permite o consistență a culorilor ușor de calibrat din dispozitiv, o economisire a cernelii folosite și acces la cele mai populare biblioteci de culori precum Pantone, RAL sau HKS. Caldera propune ultimele inovații în color management, suport spot color, tehnici de screening sau funcții unice orientate către finisare precum: tiling, nesting, eyelets positioning, stitching și folding marks.

Versiunile recente aduc noi oportunităţi pentru utilizatorii de Caldera: textile, tapet, ceramică, sticlă, lemn şi CAD. Prin includerea APPE (Adobe PDF Print Engine) – procesare nativă a documentelor de tip PDF, care aduce toate beneficiile procesării de date pe 64 biți, utilizatorii pot procesa fişiere foarte mari care anterior erau respinse din cauza lipsei de memorie on-board. Astfel, utilizatorii beneficiază de eficienţă suplimentară, prin memoria complet activă a procesorului. Soluția inovativă propune cele mai recente evoluții în ceea ce privește managementul culorii, spot suport de culoare, tehnici de screening și caracteristici unice de finisare pentru obținerea de culori cât mai reale.

Software-ul GrandRip+ permite gestionarea multor tipuri de fișiere și dimensiuni de fișiere. În plus, Caldera GrandRip vine cu profilere de culori și permite gestionarea culorilor. O gestionare puternică a profilului de culori cu un soft management culoare este extrem de important deoarece maximizează gama de culori a cernelurilor. Soft-ul Caldera GrandRip poate fi, de asemenea, utilizat pentru a mări imagini pentru imprimare, fără pierderi de detalii, deoarece crește rezoluția fișierului.

Un soft magement culoare este o componentă importantă în procesul de imprimare, deoarece determină culoarea, modelul ecranului și rezoluția produsului tipărit. Calitatea software-ului GrandRip+ determină direct calitatea producției. GrandRip+ asigură o reproducere fiabilă a culorilor, economisește timp pe termen lung și reduce risipa din cauza reimprimărilor multiple.

În cadrul acestui soft sofisticat Caldera GrandRip, există instrumente și procese potențial nelimitate. Dacă sunteți o companie sau un artist independent care realizează afișe, bannere, imagini și semne, cu GrandRip+ acest lucru va fi mult mai uşor. Fiecare imprimare este o replică a originalului, datorită acestui soft management culoare uimitor. Realizarea de produse artistice mari este mai precisă cu ajutorul Caldera GrandRip.