Ambalaje Carton & Cutii Personalizate

O dotare tehnica de ultima si implementarea de solutii software dedicate pentru proiectare industriala, pot asigura obtinerea de ambalaje, cutii carton personalizate si alte produse tipografice conforme celor mai inalte standarde, acestea fiind si argumentele pentru care investim constant in cele mai noi tehnologii (detalii: https://largeformat.globalprint.ro/investitii-de-2-mil-euro-si-training-pentru-anul-2019/). Integrarea solutiei tehnice si a software-ului dedicat realizarii de ambalaje carton ondulat si cutii personalizate, permite eliminarea pierderilor de carton, eficientizarea timpilor de lucru si a tuturor etapelor de productie cu impact asupra costurilor, pentru ca in final sa fie obtinute preturi competitive fata de alte solutii tehnice. Ca parte a investitiei de mai sus, au fost alocati cca 30.000 euro in licentierea si trainingul personalului pentru proiectarea de POSM Display-urilor cu software dedicat - ESKO Artioscad ( detalii aici: https://www.tipografia-global-print.ro/proiectare-structurala-ambalaje-si-pos-pop-display-uri-din-carton).

 • In 2022 / 2023 sunt realizate investitii de cca 3 mil. euro in echipamente de productie ambalaje si cutii personalizate. A fost instalat un printer DURST P5 deschidere 350 cm cerneala UV si noul printer DURST P5 250 WT cu cerneala pe baza pe baza de apa pentru solicitarile de ambalaje din carton ondulat ecologice, a fost instalata o masa de taiere ELITRON dotata cu punti duble (se dubleaza si productivitatea) si urmeaza sa fie achizitionata inca o masa de taiere cu alimentare automata,  2 CNC-uri de aplicat adeziv cald sau rece (primul echipament fiind deja instalat) si 2 masini de presare pentru realizare lipiri uniforme (un echipament a fost deja instalat). Capacitatea de print si finisare va creste astfel pana la 4 mil. mp pe an.
 • Cerneala pe baza de apa utilizata, este certificata ecologic prin eliminarea componentelor chimice daunatoare, pentru industria alimentara (inclusiv contact direct cu alimentele). In completare, a fost obtinuta certificarea FSC - COC, astfel incat sa fie putem realiza produse din hartie si cartonane realizate din surse controlare si sustenabile din punct de vedere mediu. Detalii suplimentare link aici: https://www.forbes.ro/dubla-premiera-tipografie-global-print-posm-display-print-ecologic-durst-cerneala-apa-325558
 • In 2024 / 2025 investitiile in echipamente de productie tipografica, software si pregatire personal vor continua si vor creste ca buget, valoare totala estimata putand depasi echivalentul a 5 mil. euro.

Ambalaje Carton & Cutii Personalizate – Productie

 • Printul digital UV direct pe carton ondulat in placi de format mare, se realizeaza la rezolutii inalte si in conditii de mare productivitate. Echipamentele de print digital cu cerneala UV pot printa pe toate tipurile de carton ondulat, ce vor servi ca baza pentru realizarea cutiilor personalizate. Printer-ul DURST P5 350 a obtinut in 2022 titlul de cel mai bun printer in categoria printerelor falgship, premiul fiind acordat de catre EDP (European Digital Press Association), una dintre cele mai importante asociatii din industrie la nivel european (mai multe detalii aici: https://www.durst-group.com/en/magazine/edp-awards-confirm-durst-p5-series-as-most-versatile-and-productive-printing-systems-on-the-market). Printer-ul Fuji Acujity HS Advance instalat in 2019 fiind de tip true flatbed, asigura o foarte buna registratie, astfel incat sa fie posibila o perfecta potrivire a imaginilor printate fata de margini, laterale, zone de inchidere si capac, etc.
 • Pentru ambalaje care respecta cele mai exigente norme de ecologie si reciclabilitate, se utilizeaza noul printer cu cerneala ecologica DURST P5 250WT.  Instalarea acestui printer cu cerneala pe baza de apa este realizata in premiera in Romania si deschide impreuna cu obtinerea certificarii FSC - COC, noi posibilitati de realizare a ambalajelor din carton, prin respectarea cerintelor de mediu in conditiile unui print de inalta rezolutie echivalent tiparului offset. Pentru ca au fost eliminate substantele nocive din cerneala utilizata, a fost posibila certificarea acestui printer pentru industria alimentara, inclusiv pentru contactul direct cu alimentele. Practic, dupa ani de cercetare si dezvoltare, putem discuta in premiera de respectarea celor mai inalte nivele de exigenta cu privire la mediu.
 • Printul digital este realizat cu cerneala UV flexibila, ceea ce inseamna ca nu vor aparea crapaturi in zonele de pliere si nu vom avea probleme privind conditiile de reciclare, asa cum se intampla in situatia caserarii de coli tiparite offset si plastifiate anterior caserarii. Costurile de productie a ambalajelor si a cutiilor personalizate prin print digital UV sunt semnificativ reduse prin eliminarea costurilor pentru folia de plastifiere, manopera de plastifiere si manopera de caserare a colilor.
 • Posibilitatea de a se obtine cutii personalizate de dimensiuni mari, datorita zonei mari de printare si de finisare digitala a echipamentelor de print digital.
 • Reproducerea fidela a designului grafic la rezolutii de pana la 1200 DPI, este asigurata de software-ul de procesare a culorilor Caldera GrandRip+ (https://largeformat.globalprint.ro/caldera-grandrip-soft-management-culoare/), soft de RIP top performance, dedicat printului de format mare.
 • Finisarea digitala de mare productivitate este realizata de catre noul model de masa produsa de catre liderul in industrie ESKO KONSBERG X, ce are ca principala caracteristica o foarte buna versatilitate, datorita sistemului modular de schimbarea a multitudinii de tool-uri de finisare (realizare biguri, decupare pe contur, realizare detalii fine, perfor, kiss cut, etc).
 • Eficientizarea costurilor de productie este maximizata, datorita adaugarii la echipamentele deja descrise mai sus a software-ului industrial ESKO i-CUT Suite (https://largeformat.globalprint.ro/esko-i-cut-suite-soft-eficientizare-productie/), care in special prin functionalitatea de NESTING permite reducerea consumului de material cu pana la 30-40%. Practic, elementele neregulate precum ramforsarile interioare, ce urmeaza a fi decupate sunt asezate si grupate optimizat astfel incat sa fie redus la minim necesarul de carton pentru fiecare produs. In plus, existenta unui flux de preluare automatizata de catre masa de finisare digitala ESKO, a tuturor setarilor tehnice direct din soft-ul de proiectare ESKO ArtiosCAD (in conditii de maxima compatibilitate, posibila si datorita dezvoltarii solutiei complete de catre acelasi producator - softul de proiectate, softul industrial si masa de finisare by ESKO), aduce beneficii consistente cu privire la productivitate. Astfel, sunt eliminati timpii morti din cadrul etapei de setare a fiecarui job, cantitatea de materie prima utilizata si este eliminat riscul aparitiei erorii umane.
 • Sunt realizate mostre pentru fiecare ambalaj, inainte de intrarea in fluxul de productie. Printre avantajele printului digital se numara si faptul ca se pot realiza mostre identice cu produsul final, ce urmeaza a fi produs in serie. Astfel, se va putea elimina orice probleme de potrivire imperfecta sau de design grafic.
 • Bineinteles, pentru tiraje foarte mari vom realiza ambalajele din carton si cutiile personalizate prin tipar offset, caserare si stantare clasica. Avantajele in acest caz vor fi termenul de productie mai mic pentru tiraje mari si obtinerea de preturi mici pentru formate standardizate.
 • Nu exista conditie de tiraj minim per comanda. Din punct de vedere tehnic nu exista limitari, dar trebuie avuta in vedere atingerea tirajelor optime, astfel incat sa fie obtinute si cele mai mici preturi de productie.

Ambalaje Carton & Cutii Personalizate – Consultanta & Proiectare

Software-ul ArtiosCad 3D utilizat pentru proiectarea personalizata a ambalajelor din carton si a cutiilor personalizate, este un soft de inalta precizie dedicat proiectarii de astfel de produse. Este dezvoltat de catre echipa ESKO, companie ale carei performante sunt pozitiv apreciate de catre cei mai experimentati specialisti din industria tipografica. Avand in vedere experienta noastra de peste 18 ani, dar si faptul ca beneficiem de abonament pentru full suport din partea echipei ESKO, putem incepe cu incredere orice proiect. O astfel de implicare a celor mai pregatiti specialisti din industria de proiectare de ambalaje din carton ondulat (inclusiv a celor care dezvolta softul in sine), reprezinta un important avantaj de care putem beneficia. Avand in vedere ca din cate cunoastem, in tara nu mai sunt alte tipografii care sa aiba full suport din partea echipei de tehnicieni ESKO, unul dintre motive fiind costul ridicat pentru aceste servicii calificate, putem aborda cu incredere cele mai provocatoare si dificile proiecte.
Software-ul de proiectare ambalaje carton si cutii personalizate ESKO ARTIOSCAD 3D, ofera o serie de functionalitati capabile sa aduca plus valoare si bineinteles multiple optimizari pentru ambalajele din carton, cutiile personalizate ce pot fi realizate si implicit pentru compania dvs. Din toate aceste functionalitati si beneficii, consideram util sa evidentiem:

 • Este posibila proiectarea de Ambalaje si Cutii carton perfect adaptate dimensiunilor produselor ce urmeaza a fi ambalate si transportate, prin functionalitatea de import si utilizare a fisierelor 3D (sunt acceptate majoritatea tipurilor de fisiere 3D). Astfel, se obtin ambalaje si cutii cu dimensiuni optimizate (costuri reduse transport si depozitare), cu o corecta ramforsare interioara si o protectie sporita la transport, astfel incat produsele sa ajunga la beneficiari in perfecta stare. Pe baza dimensiunilor tridimensionale ale produselor sunt realizate ambalaje individuale si totodata ambalaje colective, ce vor imbraca in cel mai optim mod forma produsului. Un exemplu relevant ar putea fi realizarea ambalajului pentru obiecte cu forme neregulate, precum un bord auto, unde provocarea este realizarea unor elemente de ramforsare, stabilitate si protectie, pentru dimeniunile exacte ale respectivului produs.
 • Este eliminata eroarea umana, datorita modului inteligent de verificare si compensare automata, in coordonare cu fisierele 3D importate sau a dimensiunilor introduse de catre designeri. Fiind un soft conceput si dezvoltat special pentru design-ul de ambalaj, graficienii nu trebuie decat sa introduca dimensiunile exterioare ale ambalajului din carton sau a cutiilor personalizate, softul calculand la fiecare pliere cat anume trebuie compensat in functie de grosimea cartonului. Astfel, se evita problemele des intalnite cand proiectarea este realizata cu software-uri precum Corel sau alte softuri CAD ce nu au astfel de functionalitati de proiectare ambalaje sau cutii din carton ondulat. Astfel de probleme se pot transpune in realitate, prin diverse imperfectiuni, precum : curbura (burta) capacului sau a peretilor unei cutii, crapaturi pe muchiile unui ambalaj de produs (fiind fortat cartonul sa se inchida), fixarea incorecta a produsului in cutie sau realizarea de ambalaje mai mari decat ar fi fost necesar, cu multiple implicatii pe lantul logistic si altele.
 • Scade dramatic durata realizarii proiectelor. Practica actuala, implica munca de cca 1-2 saptamani a unui designer de ambalaj, datorita software-urilor care nu sunt adaptate proiectarii de astfel de produse (Corel sau Cad de arhitectura). Nefiind utilizate solutii de design si proiectare grafica special concepute si dezvoltate pentru realizarea de ambalaje din carton si cutii personalizate, timpi de lucru sunt foarte mari si totodata riscul aparitiei de neconformitati si diverse imperfectiuni sunt mai ridicate. Proiectarea specializata si posibilitatea realizarii de mostre in diverse stadii ale procesului de dezvoltare, creaza premisele obtinerii unui ambalaj conform tuturor rigorilor de ordin tehnic si vizual. In plus, ambalajele vor fi realizate in timp util si conform ideilor creative ale beneficiarului, fiind posibila prezentarea a 2 sau mai multor variante pentru fiecare proiect.
 • Ambalajele din carton si cutiile personalizate pot fi prezentate 3D, video si in realitate augmentata, fiind posibila inclusiv pozitionarea ambalajului exact la raftul magazinului unde urmeaza sa fie oferit spre vanzare produsul final. Fisierele grafice ale ambalajelor si cutiilor colective, vor putea fi vizualizate atat in format 2D, cat si 3D dynamic, ceea ce va permite rotirea ambalajului pentru vizualizare din toate unghiurile. Acest aspect este foarte important in previzualizarea necesara luarii deciziilor critice si totodata pentru scurtarea timpilor de proiectare si realizare a noilor ambalaje si cutii. Este astfel posibila si eliminarea necesitatii de a se realiza mai multe mock-upuri (mostre), ce in situatia unui proiectari clasice ar implica resurse de timp si financiare suplimentare. In plus, se vor oferi sub forma de animatie grafica si instructiuni de montaj / formare de catre angajatii beneficiarului, a modalitatii de formare a ambalajelor si a cutiilor personalizate. Astfel, va fi foarte usor pentru echipa de packaging sa ambaleze eficient produsele dvs.
 • Calcularea exacta a cartonului necesar si a costurilor implicate in functie de caracteristicile si productivitatea echipamentelor de print si finisare. Astfel, cotatiile de pret vor fi precise inca din etapa de proiectare si vor putea fi evidentiate optimizarile de pret obtinute per produs.
 • Permite importarea oricarui tip de fisier grafic, astfel incat designul ambalajelor sa capteze atentia la raft si sa se poata evidentia in fata produselor competitorilor dvs. Se poate controla foarte exact pozitionarea imagini grafice fata de margini, zonele de inchidere si laterale astfel incat designul ambalajelor sa fie impecabil realizat. Registratia design-ului grafic pe ambalaje sau cutii colective se face exact, fiind inlaturat astfel riscul ca aspectul vizual sa fie unul imperfect.
 • Pentru o descriere mai detaliata a functionalitatilor software-ului de proiectare ambalaje, va invitam sa vizitati: https://largeformat.globalprint.ro/wp-content/uploads/2019/08/Esko-Artioscad-3D.pdf

Ambalaje Carton & Cutii Personalizate – Tipuri

 • Cutii personalizate cu autoformare (cutii pliabile)

Cutiile cu autoformare din carton ondulat au ca principal avantaj costurile reduse de livrare si logistica. Ambalajele personalizate se vor livra pliate, formarea acestora urmand a se realiza de catre operatorii beneficiarului. Procesul de formare este unul destul de facil, cutiile fiind gandite inca din faza de proiectare in acest sens. Se vor putea personaliza cutii realizate din carton natur, cu fete albite sau reciclat, indiferent de tipul de ondula dorit. Personalizarea se poate realiza prin imprimare direct pe cartonul in coala mare sau se vor putea printa mansoane ce vor imbraca cutiile dupa adaugarea produselor.

 • Cutii personalizate cu capac sau cu sertar

Bineinteles, functie de produsele pe care doriti sa le ambalati, se poate apela la clasicele cutii cu sertar sau la cutiile cu capac. Dimensiunile, cartoanele si personalizarea se vor decide astfel incat sa fie obtinute ambalaje perfect optimizate pentru produsele dvs.

 • Cutii personalizate pentru transport curierat & produse refrigerate

Odata cu dezvoltarea accelerata si penetrarea comertului online in tot mai multe domenii de activitate, apare provocarea ambalarii corespunzatoare a produselor astfel incat acestea sa ajunga in bune conditii la destinatarii finali. Pentru rezolvarea acestui tip de problema sunt gandite o serie de solutii inca din etapa de proiectare a cutiilor personalizate. Astfel, in functie de produsele ce urmeaza a fi ambalate, se pot creea ramforsari interioare care sa fixeze produsele mult mai bine decat simplele cartoane separatoare, se pot crea suporti de fixare a produselor pe baza cutiei, se pot realiza pereti dublati pentru o mai buna rezistenta la inerentele manipulari incorecte de catre curieri.
Pentru operativitatea proceselor de ambalare se poate aplica banda dubluadeziva in zona de inchidere a cutiilor, astfel incat operatorii sa poata pregatii produsele mai eficient pentru curierat, dar si pentru ca sigilarea cutiilor sa fie mai bine realizata.
Se pot personaliza digital (atat print cat si stantare) inclusiv cutii pentru bauturi sau alte produse ambalate in sticla si cutii izotermice din carton pentru produse refrigerate. Pentru produsele ce trebuie sa ajunga inghetate la destinatar, se va adauga pe toate laturile interioare ale cutiei un carton special de tip honeycomb, care datorita structurii interioare de tip fagure si a imbinarilor in unghi de 45 de grade, va permite izolarea termica necesara livarilor realizate prin servicii de curierat rapid. Suplimentar se va obtine avantajul unei structuri rezistente la presiuni foarte mari, ceea ce garanteaza pastrarea intacta a produselor pana la adresa de livrare finala.

 • Cutii personalizate depozitare & relocare

Nu de putine ori ne-am lovit de lipsa spatiului si de necesitatea organizarii eficiente a zonelor de depozitare. Prin utilizarea de cutii suprapozabile ce ofera o buna portanta, se pot atinge bune rezultate cu privire la utilizarea optima a spatiilor de depozitare (poate fi dublata sau chiar triplata capacitatea de depozitare).
Cutiile pot avea functionalitate multipla, prin utilizarea in caz de relocare sau pentru arhivarea de documete sau carti, precum si bineinteles pentru transport.

 • Cutii de mari dimensiuni & atipice

Pentru poduse mai voluminoase se pot realiza cutii personalizate cu dimensiuni mai mari decat cele standard, perfect adaptate produselor din industrii precum mobila, electrocasnice sau automotive.
Astfel, se pot realiza cutii personalizate pentru ambalarea produselor cu forme neregulate, precum un bord auto sau alte piese din industria automotive. Suplimentar, proiectarea customizata va aduce avantajul realizarii de ramforsari interioare perfect adaptate astfel incat produsul sa stea ferm si protejat pe toata perioada depozitarii si transportului. Posibilitatile si tehnologiile de proiectare 3D sunt prezentate in detaliu, mai sus in aceasta pagina.

 • Cutii personalizate de tip ladite

Odata cu constientizarea necesitatii de a se utiliza materiale prietenoase cu mediul, ambalajele din plastic sunt din ce in ce mai des inlocuite cu ambalaje din carton ondulat. Astfel, pentru transportul si prezentarea in magazinele de retail a fructelor si legumelor se utilizeaza deja la scara larga cutiile de tip ladita realizate din carton ondulat. Posibilitatile de personalizare, atat cu privire la designul grafic, cat si cu privire la forma, structura portanta sau intarire manere, sunt mult mai facile din punct de vedere pret si proiectare. Cartonul ofera si avantajul posibilitatii de utilizare multifunctionala, ca exemplu putand avea in vedere cutiile pentru chips-uri, care prin aplicarea unui perfor de rupere se pot transforma din cutiile perfect inchise pentru transport, in latite de tip display de prezentare la raft.

 • Ambalaje de luxPrint ambalaje

Pentru ambalaje de impact in industrii precum cea cosmetica, se pot proiecta forme speciale (mai sus detalii complete proiectare 3D) si/sau se pot realiza finisari de innobilare a printului precum: folio metalic (pana la 40 de culori disponibile), overprint (se obtine un numar nelimitat de culori metalizate), embosare, efect de lac selectiv sau lac 3D, holograme de securizare, inchidere magnetica, etc.
Se pot realiza ambalaje de produs din carton tip GC sau cartoane speciale (cca 500 tipuri de hartii si cartoane speciale - mostrar disponibil), dar si ambalaje de lux pentru cadouri sau diverse promotii (cutii rigide realizate prin caserare coli tiparite pe mucava).

Certificări personalizare Ambalaje Carton & Cutii Personalizate :

FOGRA - reprezintă nu doar o garanție a calității, ci și o confirmare a nivelului tehnic și de know-how al procesului de producție folosit. Detalii certificare FOGRA aici: https://largeformat.globalprint.ro/certificare-fogra-certificare-pantone-more/
PANTONE – pentru a reproduce și proiecta în cel mai realistic mod culorile PANTONE si de brand.
FSC – pentru anumite tipuri de cartoane pentru care exista trasabilitatea materiei prime.

Ambalaje Carton & Cutii Personalizate – Industrii

 • Alimente (gustări, dulciuri, produse de patiserie)
 • Băuturi (sucuri, cafea, ceai, alcool)
 • Țigări (tutun, ţigări electronice)
 • Parfumuri (apa de toaletă, apa de parfum)
 • Produse cosmetice
 • Bijuterii (inele, brățări, pandantive)
 • Produse de înfrumusețare (creme, soluții)
 • Produse auto-moto
 • Broșuri și cataloage (pentru prezentarea companiei)
 • Gadget-uri (hooverboard, drone)
 • Produse electronice (telefon, tabletă, laptop)
 • Electrocasnice (aspirator, fier de călcat)

Alegând sa personalizati ambalajele din carton si/sau cutiile personalizate veţi crea premisele de crestere a ratei de conversie la raft si de a atrage noi clienți. Creativitatea nu va fi limitata de posibilitatile de proiectare sau de dotarea tehnica.

Solicitati Oferta

PUTETI INCARCA FISIERE DE MAXIM 25MB