CERTICAREA FOGRA

Înainte de toate să explicăm ce înseamnă și ce presupune această certificare și apoi să vedem care au fost motivele companiei care au stat la baza luării deciziei de a face acest pas. Am reușit să obținem cea mai ravnita certificare din industria tipografica la nivel worldwide, ca o dovadă de bune practici și calitate în domeniul de printului digital. Apartenenta la acest grup de elita din industria tipografica, reprezinta pentru Global Print, cea mai mare realizare, pentru faptul ca vom dezvolta in continuare relatii de buna calitate cu beneficiarii nostri.

Reproducerea exacta a culorilor Pantone conform identitatii de brand, este una dintre provocarile majore ale industriei tipografice, in special pentru printul digital de mari dimensiuni. Pentru atingerea celor mai bune performante in acest sens este necesara respectarea riguroasa a tuturor cerintelor in procesele de proiectare, print si control al calitatii, dar nu in ultimul rand si de echipamente de ultima tehnologie, capabile de inalta performanta.

Certificarea FOGRA, garanteaza respectarea celor mai exigente cerinte pe tot parcursul procesului de print digital, de la setarea parametrilor fisierului grafic, masurarea colorimetriei pentru obtinerea de culori constante pentru tot tirajul, calibrarea corecta a printer-ului digital si pana la controlul de calitate final. Obtinerea unui nivel constant al culorilor si calitatii la nivel profesional, reprezinta o prioritate pentru noi astfel incat sa garantam reproducerea corecta a culorilor PANTONE. Acest aspect atat de important pentru toate companiile ce isi doresc respectarea culorilor de brand pe toate materialele, a fost urmarit prin obtinerea certificari de proces atat pentru printul digital pe materiale rigide, a printului digital in rola cat si a deja clasicului printului digital in coala. Obiectivul Institutului Fogra de Cercetare si Certificare pentru Tehnologii Media (Fogra Forschungsinstitut für Medientechnologien eV) este de a promova cele mai înalte standarde de calitate privind procesul de tipărire și cele mai moderne tehnologii în domeniile de cercetare și dezvoltare, pentru ca industria de print să beneficieze de rezultatele acestei activități. Asociația are propriul institut, cu o echipă formată din aproximativ 50 de membri, printre care se numără chimiști, fizicieni și ingineri.

”Tipar FOGRA” = Print Digital cu Cea Mai Înaltă Certificare Tipografică

Certificarea în sine reprezintă prezentarea la examen și promovarea acestuia ca atare – organizația care asigură acest lucru având rolul de a le garanta clienților că chiar ești în stare să faci ceea ce spui că poți face. Normele standardelor ISO 12647 sau PSD pot fi achiziționate de orice companie și pot fi implementate atât direct, de către personalul propriu, sau folosind un consultant acreditat de organizațiile internaționale. Certificarea este făcută de către organizații specializate acreditate – asociațiile de cercetare în tehnologia grafică precum Fogra și Ugra fiind acreditate ca laboratoare. Internațional, există cu certitudine mai multe entități care oferă servicii de implementare a standardelor ISO 12647, însă nu toate sunt acreditate pentru certificare. Și de aici vine și valoarea certificării obținute prin intermediul unei organizații acreditate, cum este în acest caz Fogra.

Una dintre provocările din domeniul tehnologiei grafice este interesul tot mai mare al beneficiarilor produselor acestei industrii pentru un nivel ridicat al calității, dar și pentru condiții comerciale care necesită un nivel corespunzător de eficiență și productivitate al operatorului industrial ce realizează respectivele produse.

Inerent, unul dintre cele mai importante criterii este reproducerea culorii care trebuie realizată nu doar conform așteptărilor. De multe ori în ecuație apar tot felul de variabile: spațiile de producție, tehnologiile de print, suporturile de tipar, loturile de produse sau chiar condițiile de vizualizare în care produsul final este expus.
In anul 2019 am obtinut Certificarea FOGRA si ulterior, am urmat traseul standard de reinoire până în prezent, fiind la zi cu cea mai ravnita certicare tipografica la nivel world wide, ca dovada de bune practici, ca o garantie a calitatii si nu in ultimul rand ca o confirmare a nivelului tehnic si de know-how cu privire la procesele de proiectare / productie. Certicarea FOGRA in sine reprezinta prezentarea la cel mai exigent examen, promovarea acestuia si obtinerea astfel a garantiei ca poti  capabil sa faci ceea ce spui ca poti face.

Prezintă o serie de avantaje în controlul procesului de management al calității
:

  • asigură calibrarea/ ajustarea corectă pentru rezultate repetabile și predictibile.
  • abilitatea de a identifica și corecta erori prezente tipic într-un document PDF, erori responsabile în general pentru eșecul rezultatului procesului de tipar, denumită tehnic preflight.
  • abilitatea de a genera fișiere în format PDF/X-1 și PDF/X-4 conform normelor specificației PDF/X-Ready;
  • procesarea fișierelor în format PDF/X, managementul de culoare, acuratețea și uniformitatea culorilor, durabilitatea și rezistența culorilor la radiațiile UV.
  • înțelegerea potențialelor limitări tehnice în procesarea documentelor complexe, precum și măsurile necesare detectării timpurii ale acestora;
  • KnowHow'ul evaluării nivelului de pregătire al operatorilor, abilitatea acestora de a adresa probleme, precum și nivelul de înțelegere al procesului de producție.

La final, este de amintit că seria standardelor FOGRA nu are aplicativitate și utilitate doar pentru tipografii, ci și pentru cei implicați în obținerea unui produs tipărit – birouri de design, agenții de publicitate, case editoriale, departamente de print ale marilor întreprinderi sau firme de prepress în conformitate cu normele ISO 12647. Tipografia Global Print face parte din puținele companii care au obținut certificare FOGRA, fiind supusă unei serii de teste riguroase privind diverse configurații și condiții de imprimare pentru o gamă largă de funcții.

Urmaţi acest link pentru a vizualiza certificarea oficială FOGRA:
https://fogra.org/zertifizieren/zertifizierte-partner-und-unternehmen/prozessstandard-digitaldruck-psd?tx_bwsfogracert_cert%5Baction%5D=show&tx_bwsfogracert_cert%5Bcontroller%5D=Model9&tx_bwsfogracert_cert%5Bmodel9%5D=60&cHash=b93782e1408504f1a0955a9f6851c0c1


CERTIFICAREA FSC

Din anul 2023 am implementat si aceasta certificare de produs, recunoscuta sub denumirea generica de "FSC". Consumatorii sunt din ce in ce mai preocupati de alegerea produselor realizate in mod responsabil. Certificarea FSC permite companiilor să utilizeze eticheta FSC pe produsele certificate, oferind consumatorilor siguranta cu privire la originea materiei prime utilizate pentru fabricarea produselor cumparate. Realizarea certificarii reprezinta, de asemenea, o modalitate excelenta de a demonstra conformitatea cu politicile de achizitii din sectorul public și privat – cum ar fi eticheta ecologică a UE – care specifica materialele responsabile din punct de vedere ecologic.

Certificarea FSC verifica faptul ca materialul certificat FSC a fost identificat si separat de materialul necertificat, respectiv necontrolat. Cercetările au aratat ca produsele care au devenit certificate FSC beneficiaza de un acces mai bun la pietele internationale, au venituri mai mari si vad schimbarea pozitiva a imaginii lor publice.

Avantaje:

  • Certificarea FSC va creste credibilitatea marcii societatii, deoarece clientii pot avea incredere in originile responsabile ale produselor. De asemenea,  imbunatateste reputatia corporativa si creeaza noi oportunitati de marketing.
  • FSC interzice exploatarea forestiera ilegala, degradarea padurilor si defrisarea in zonele certificate. Prin obtinerea certificarii, se contribuie la protejarea ecosistemelor forestiere și reducerea impactului schimbarilor climatice.
  • Un numar din ce in ce mai mare de tari si regiuni, printre care si Uniunea Europeana, au o legislatie care interzice utilizarea si comercializarea lemnului recoltat ilegal si a produselor obtinute din acesta. Respectarea acestor legi reprezinta fundamentul certificarii FSC, astfel incat se va reduce in mod semnificativ riscul expunerii la produse realizate din lemn ilegal recoltat.

Pentru detalii suplimentare va invitam sa vizitati site-ul oficial al Forest Stewardship Concil:
https://fsc.org/en

Certificare oficiala FSC-COC, aici: 
https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiN2U3NGMyNWEtZTAxNS00MzVhLWExNmMtOThhZjdiYjQ4MWNkIiwidCI6IjEyNGU2OWRiLWVmNjUtNDk2Yi05NmE5LTVkNTZiZWMxZDI5MSIsImMiOjl9


CERTIFICĂRI ISO

Nimic din toate acestea nu s-ar fi propagat fără prezența certificărilor ISO, pe care le deținem în acest moment și care asigură aplicarea celor mai bune practici în domenul Calității, Mediului și Securității. Demonstrăm în fiecare an nu doar că suntem conformi cu aceste standarde, dar și că reușim să aducem îmbunătățiri proceselor noastre, lucru care atrage și mai mult încrederea partenerilor noștri.
În completare putem face precizarea că, din anul 2014 s-a reusit implementarea cu succes a Sistemului de Management al Calitatii ISO 9001/2008, obtinerea certificarii SRAC la nivel national si IQnet la nivel international, acestea fiind printre cele mai recunoscute autoritati de certificare. Deasemeni, din anul 2016, s-a reusit implementarea cu succes si a standardului de mediu, ISO 14001/2004.
In anul 2020 s-a reusit migrarea la standardul nou, respectiv ISO 9001/2015 si ISO 14001/2015. Tot in 2020 s-a obtinut si recertificarea ISO 18001/2007, in prezent ISO 45001. Această recunoaștere oficială nu doar consolidează încrederea clienților noștri în parteneriatul cu noi, dar și sporește încrederea pe piață și în rândul partenerilor noștri comerciali.
In 2023 am obtinut recertificarea ISO 9001/2015 si ISO 14001/2015. Această certificare demonstrează că sistemele și procedurile interne de management al calității îndeplinesc cerințele riguroase stipulate de ISO și subliniază angajamentul tipografiei Global Print de a-și îmbunătați continuu procesele, procedurile și serviciile de printing oferite tuturor clienților.
Global Print se dedică în mod continuu pentru a-și ridica standardele, motiv pentru care ne străduim să păstrăm cât mai multe certificate ISO reînnoite și recunoscute la nivel global, reprezentând astfel, credibilitatea dezvoltării noastre continuă. 


DISTINCȚII

Odată cu dedicarea, investițiile în aparatură și personal, apar și rezultatele.
Odată cu rezultatele – apare și recunoașterea acestora.
Aceasta abordare strategică din partea noastră, oferă oportunități și valoare - criterii importante pentru actualii și potențialii viitori clienți. Suntem cu adevărat mândri de munca noastră, privind la modul în care am contribuit să ocupăm un loc în piață și să facem diferență, ca societate, zi de zi.

Aici avem afișate cele mai recente dovezi ale reușitelor noastre, primite pe parcursul ultimului an de lucru.