CERTICARE TIPOGRAFIE FOGRA

Înainte de toate să explicăm ce înseamnă și ce presupune această certificare și apoi să vedem care au fost motivele companiei care au stat la baza luării deciziei de a face acest pas.

Am reușit să obținem cea mai ravnita certificare din industria tipografica la nivel worldwide, ca o dovadă de bune practici și calitate în domeniul de printului digital. Apartenenta la acest grup de elita din industria tipografica, reprezinta pentru Global Print, cea mai mare realizare, pentru faptul ca vom dezvolta in continuare relatii de buna calitate cu beneficiarii nostri.

Reproducerea exacta a culorilor Pantone conform identitatii de brand, este una dintre provocarile majore ale industriei tipografice, in special pentru printul digital de mari dimensiuni. Pentru atingerea celor mai bune performante in acest sens este necesara respectarea riguroasa a tuturor cerintelor in procesele de proiectare, print si control al calitatii, dar nu in ultimul rand si de echipamente de ultima tehnologie, capabile de inalta performanta.

Certificarea FOGRA, garanteaza respectarea celor mai exigente cerinte pe tot parcursul procesului de print digital, de la setarea parametrilor fisierului grafic, masurarea colorimetriei pentru obtinerea de culori constante pentru tot tirajul, calibrarea corecta a printer-ului digital si pana la controlul de calitate final. Obtinerea unui nivel constant al culorilor si calitatii la nivel profesional, reprezinta o prioritate pentru noi astfel incat sa putem garanta reproducerea corecta a culorilor PANTONE. Acest aspect atat de important pentru toate companiile ce isi doresc respectarea culorilor de brand pe toate materialele, a fost urmarit prin obtinerea certificari de proces atat pentru printul digital pe materiale rigide, a printului digital in rola cat si a deja clasicului printului digital in coala.

Obiectivul Institutului Fogra de Cercetare si Certificare pentru Tehnologii Media (Fogra Forschungsinstitut für Medientechnologien e.V) este de a promova cele mai înalte standarde de calitate privind procesul de tipărire și cele mai moderne tehnologii în domeniile de cercetare și dezvoltare, pentru ca industria de print să beneficieze de rezultatele acestei activități. Asociația are propriul institut, cu o echipă formată din aproximativ 50 de membri, printre care se numără chimiști, fizicieni și ingineri.

Tipar Fogra – print digital cu cea mai inalta certificare tipografica

Certificarea în sine reprezintă prezentarea la examen și promovarea acestuia ca atare – organizația care asigură acest lucru având rolul de a le garanta clienților că chiar ești în stare să faci ceea ce spui că poți face. Normele standardelor ISO 12647 sau PSD pot fi achiziționate de orice companie și pot fi implementate atât direct, de către personalul propriu, sau folosind un consultant acreditat de organizațiile internaționale. Certificarea este făcută de către organizații specializate acreditate – asociațiile de cercetare în tehnologia grafică precum Fogra și Ugra fiind acreditate ca laboratoare. Internațional, există cu certitudine mai multe entități care oferă servicii de implementare a standardelor ISO 12647, însă nu toate sunt acreditate pentru certificare. Și de aici vine și valoarea certificării obținute prin intermediul unei organizații acreditate, cum este în acest caz Fogra.

Una dintre provocările din domeniul tehnologiei grafice este interesul tot mai mare al beneficiarilor produselor acestei industrii pentru un nivel ridicat al calității, dar și pentru condiții comerciale care necesită un nivel corespunzător de eficiență și productivitate al operatorului industrial ce realizează respectivele produse.

Inerent, unul dintre cele mai importante criterii este reproducerea culorii care trebuie realizată nu doar conform așteptărilor. De multe ori în ecuație apar tot felul de variabile: spațiile de producție, tehnologiile de print, suporturile de tipar, loturile de produse sau chiar condițiile de vizualizare în care produsul final este expus.

Certificarea Fogra reprezintă nu doar o garanție a calității, ci și o confirmare a nivelului tehnic și de know-how al procesului de producție folosit.

Prezintă o serie de avantaje în controlul procesului de management al calității:

  • asigură calibrarea/ ajustarea corectă pentru rezultate repetabile și predictibile.
  • abilitatea de a identifica și corecta erori prezente tipic într-un document PDF, erori responsabile în general pentru eșecul rezultatului procesului de tipar, denumită tehnic prelight.
  • abilitatea de a genera fișiere în format PDF/X-1 și PDF/X-4 conform normelor specificației PDFX-Ready;
  • procesarea fișierelor în format PDF/X, managementul de culoare, acuratețea și uniformitatea culorilor, durabilitatea și rezistența culorilor la radiațiile UV.
  • înțelegerea potențialelor limitări tehnice în procesarea documentelor complexe, precum și măsurile necesare detectării timpurii ale acestora;
  • Know-how – evaluarea nivelului de pregătire al operatorilor, abilitatea acestora de a adresa probleme, precum și nivelul de înțelegere al procesului de producție.

La final, este de amintit că seria standardelor FOGRA nu are aplicativitate și utilitate doar pentru tipografii, ci și pentru cei implicați în obținerea unui produs tipărit – birouri de design, agenții de publicitate, case editoriale, departamente de print ale marilor întreprinderi sau firme de prepress în conformitate cu normele ISO 12647.

Tipografia Global Print face parte din puținele companii care au obținut certificare FOGRA, fiind supusă unei serii de teste riguroase privind diverse configurații și condiții de imprimare pentru o gamă largă de funcții.

Urmaţi acest link pentru a vizualiza certificarea noastră oficială FOGRA:
https://fogra.org/zertifizieren/zertifizierte-partner-und-unternehmen/prozessstandard-digitaldruck-psd?tx_bwsfogracert_cert%5Baction%5D=show&tx_bwsfogracert_cert%5Bcontroller%5D=Model9&tx_bwsfogracert_cert%5Bmodel9%5D=60&cHash=b93782e1408504f1a0955a9f6851c0c1

//largeformat.globalprint.ro/wp-content/uploads/2019/08/33004_Siegel_EN.jpg
//largeformat.globalprint.ro/wp-content/uploads/2019/08/imgpsh_fullsize_anim-2.jpg
About us

DIGITAL PRINTING EQUIPMENT INSTALLED ASSURES YOU THE BENEFIT OF EFFICIENT PRODUCTION COSTS.

Termeni și condiții

Terms and conditions

Hartă Site

Sitemap

GDPR

GDPR