Standuri POSM Display (Point Of Sales Material Display)

Considerad ca o integrare completa a echipamentelor de ultima generatie si a software-ului de proiectare industriala ESKO Artioscad 3D, poate duce la obtinerea de produse cu adevarat conforme celor mai inalte standarde, capabile sa asigure o rezistenta de pana la 30 Kg per tavita pentru standurile realizate din carton ondulat si de pana la 50 kg per polita pentru standurile realizate din HDF, PAL, MDF sau alte materiale derivate din lemn. O astfel de solutie tehnica si software de ultima generatie pentru realizarea de POSM Display din carton ondulat, HDF si PVC, permite eliminarea pierderilor de material, eficientizarea timpilor de lucru si a tuturor etapelor de productie cu impact asupra costurilor, pentru ca in final sa fie obtinute preturi competitive fata de alte solutii tehnice. Pentru fiecare proiect de realizare standuri personalizate se pot prezenta mostre concrete de print pe toata gama de cartoane ondul, HDF, PVC si pe orice tip de material rigid sau flexibil. Mai mult, prin posibilitatea de prezenta prototipuri reale, mostre concrete cu sau fara designul grafic deja tiparit chiar pe cartonul sau materialul dorit, aveti garantia ca in productia de serie vor intra POS display-urile perfect adaptate produselor dvs.

Ne numaram printre putinele tipografii din Romania care au reusit sa obtina cea mai exigenta certificare din industria tipografica worldwide - FOGRA;

In anul 2019 si inceputul anului 2020 am implementat un amplu proiect de investitii de cca 2 mil. euro in echipamente, software si instruire personal (detalii aici: https://www.globalmanager.ro/global-print-2-milioane-de-euro-investiti-in-2019-in-echipamente-si-utilaje-de-ultima-generatie/);

Ca parte a investitiei de mai sus, au fost alocati cca 30.000 euro in licentierea si trainingul personalului pentru proiectarea de POSM Display-urilor cu software dedicat - ESKO Artioscad (detalii aici: https://www.tipografia-global-print.ro/proiectare-structurala-ambalaje-si-pos-pop-display-uri-din-carton);

In 2022 / 2023 sunt realizate investitii de cca 3 mil. euro in echipamente de productie ambalaje, display si productie publicitara. In cadrul acestei etape investitionale este instalat primul printer din tara configurat pentru print cu cerneala UV pe carton ondulat DURST P5 deschidere 350 cm si primul printer din tara DURST P5 250 WT cu cerneala pe baza pe baza de apa pentru solicitarile de display-uri ecologice, a fost instalata o masa de taiere ELITRON dotata cu punti duble (se dubleaza si productivitatea) si urmeaza sa fie achizitionata inca o masa de taiere cu alimentare automata,  2 CNC-uri de aplicat adeziv cald sau rece (primul echipament fiind deja instalat) si 2 masini de presare pentru realizare lipiri uniforme (un echipament a fost deja instalat). Capacitatea de print si finisare va creste astfel pana la 4 mil. mp pe an. Cerneala pe baza de apa utilizata, este certificata ecologic prin eliminarea componentelor chimice daunatoare, pentru industria alimentara (inclusiv contact direct cu alimentele). In completare, a fost obtinuta certificarea FSC - COC, astfel incat sa fie putem realiza produse din hartie si cartonane realizate din surse controlare si sustenabile din punct de vedere mediu.
Mai multe detalii suplimentare le puteti gasi aici:
https://www.forbes.ro/dubla-premiera-tipografie-global-print-posm-display-print-ecologic-durst-cerneala-apa-325558

In 2024 / 2025 investitiile in echipamente de productie tipografica, software si pregatire personal vor continua si vor creste ca buget, valoare totala estimata putand depasi echivalentul a 5 mil. euro.


Standuri POSM Display – Consultanta & Proiectare

Software-ul ArtiosCad 3D utilizat pentru realizarea personalizata a POSM Display-urilor, este un soft top performance dedicat proiectarii de astfel de produse, dezvoltat de catre echipa ESKO, companie ale carei performante sunt general recunoscute de catre cei mai experimentati specialisti in domeniu. Avand in vedere experienta solida a proiectantilor nostri, dar si faptul ca beneficiem de abonament pentru full suport din partea echipei ESKO din Gent – Belgia, putem aborda cu incredere orice idee pe care o aveti in vedere. O astfel de implicare a celor mai pregatiti specialisti world wide, inclusiv a celor care dezvolta softul in sine, reprezinta un atuu important si unic, avand in vedere ca din cunostiintele noastre, in Romania nu mai exista alte companii care sa beneficieze de full suport, unul dintre motive fiind costul ridicat pentru aceste servicii calificate.

Software-ul de proiectare structurala ESKO ARTIOSCAD 3D, are o serie de caracteristici de natura sa genereze plus valoare si bineinteles multiple beneficii pentru POSM Display-urile realizate si implicit pentru compania dvs. Dintre toate aceste caracteristici si beneficii, consideram util sa evidentiem urmatoarele:

Permite realizare de POSM Display perfect adaptate dimensiunilor produselor ce urmeaza a fi expuse, prin functia de import fisiere 3D (sunt acceptate majoritatea tipurilor de fisiere 3D). Astfel se obtine un display stabil, cu o structura corect ramforsata si o expunere ferma a produselor.

Este eliminata eroarea umana, datorita modului inteligent de verificare si ajustare automata a dimensiunilor introduse de catre proiectanti. Fiind vorba de un soft conceput si dezvoltat special pentru astfel de produse, graficianul trebuie doar sa introduca dimensiunile pentru partile vizibile finale, softul calculand la fiecare pliere cat anume trebuie compensat in functie de grosimea fiecarui carton sau material utilizat. Astfel, se evita problemele intalnite frecvent in cazurile in care proiectarea este realizata cu software-uri precum Corel sau alte softuri CAD care nu sunt gandite pentru POS din carton ondulat sau alte materiale. Astfel de probleme se pot transpune in realitate, prin diverse neconformitati, precum : curburi (burta) a capacului unei cutii, sau crapaturi pe muchiile unui POSM (fiind fortat cartonul sa se inchida), etc.

Scade dramatic durata realizarii proiectelor. Practica actuala, implica munca de cca 1-2 saptamani a unui proiectant, datorita software-urilor utilizate de catre majoritatea (Corel sau Cad de arhitectura). Nelucrandu-se cu softuri special concepute si dezvoltate pentru POS Display, timpi de lucru sunt foarte mari si deasemenea riscurile de eroare sunt ridicate. Acest aspect poate fi in multe situatii cel mai important. Daca se doreste implementarea unei campanii de promovare in supermarketuri si termenul este de 1 luna de zile, faptul ca proiectarea dureaza 1-2 saptamani, pentru beneficiari inseamna imposibilitatea de a schimba prima propunere primita, chiar daca aceasta nu este nici pe departe ceea ce isi doreau. Astfel, proiectele vor fi implementate in timp util si conform ideilor creative ale beneficiarului, fiind posibila prezentarea a 2 sau mai multor variante pentru fiecare proiect.

Proiectele pot fi prezentate 3D, video cat si realitate augmentata, prin pozitionarea POSM Display-ului exacta in magazinul / spatial unde urmeaza sa fie instalat. Fisierele grafice ale standurilor POSM Display, vor putea fi vizualizate de catre beneficiari in format atat 2D, cat si 3D dynamic, ce permite rotirea displayului pentru vizualizare din toate unghiurile. Acest aspect este deosebit de important in luarea corecta a deciziilor si pentru scurtarea timpilor de implementare. Este astfel posibila si eliminarea necesitatii de a se realiza mock-upuri (mostre) ce implica alocari importante de timp si adaugarea de costuri suplimentare. In plus, se vor oferi sub forma de animatie grafica si instructiuni de montaj / formare a display-urilor care sunt livrate pliate. Astfel, va fi foarte usor pentru echipa de productie a beneficiarului sa formeze POSM Display-urile chiar in locatie.

Calcularea exacta a materialelor necesare si a costurilor implicate functie de echipamentele de print si taiere. Astfel, cotatiile de pret vor fi precise inca din etapa de proiectare.

Permite realizarea de POS-uri cu forme speciale, deosebit de creative. Un carboard display creativ poate fi un atuu de vanzare extrem de puternic, daca este indeplinita conditia ca solutia tehnica sa poata sustine creativitatea designerilor.

Permite importarea oricarui tip de fisier grafic, pentru personalizarea printului, astfel incat sa fie controlata foarte precis pozitionarea imagini grafice fata de margini, laterale, etc. Registratia design-ului grafic pe POSM se face foarte precis, fiind inlaturat astfel riscul ca aspectul vizual sa fie afectat.

O descriere detaliata a functionalitatilor ArtiosCad 3D poate fi vizualizata aici: https://largeformat.globalprint.ro/wp-content/uploads/2019/08/Esko-Artioscad-3D.pdf


Standuri POSM Display – Productie

Printul digital UV direct pe carton ondulat si alte materiale rigide in placa, se realizeaza la rezolutii inalte si in conditii de mare productivitate. Echipamentele de print digital cu cerneala UV (DURST P5 350 si Fuji Acujity HS Advance), pot printa pe majoritatea materialelor tipografice - carton tipografic, plăci carton ondulat, alubond si alte materiale cu componenta metalica, derivate PVC (DISPA, HIS, STADUR, plexiglass, acrilic, policarbonat), derivate lemn (HDF, MDF, PAL, HPL), samd – materiale ce vor servi ca baza pentru realizarea realizarea display-urilor POS. Printer-ul Fuji Acujity HS Advance fiind de tip true flatbed, asigura o foarte buna registratie astfel incat sa fie posibila perfecta potrivire a imagini grafice fata de margini, laterale, etc. Pentru Standuri POSM Display care respecta cele mai exigente norme de ecologie si reciclabilitate, se utilizeaza noul printer cu cerneala ecologica DURST P5 250WT.  Instalarea acestui printer cu cerneala pe baza de apa este realizata in premiera in Romania si deschide impreuna cu obtinerea certificarii FSC - COC, noi posibilitati de realizare a display-urilor din carton, prin respectarea cerintelor de mediu in conditiile unui print de inalta rezolutie echivalent tiparului offset. Pentru ca au fost eliminate substantele nocive din cerneala utilizata, a fost posibila certificarea acestui printer pentru industria alimentara, inclusiv pentru contactul direct cu alimentele. Practic, dupa ani de cercetare si dezvoltare, putem discuta in premiera de respectarea celor mai inalte nivele de exigenta cu privire la mediu.

Printul este flexibil, nu prezinta crapaturi in zonele de indoire si nu va crea probleme de reciclare la sfarsitul ciclului de utilizare, asa cum pot aparea in cazul tiparului offset plastifiat. In situatia tiparului offset este necesara aplicarea unei folii de laminare din material plastic, folie ce poate duce la refuzul de acceptare din partea firmelor de reciclare. Tehnologia printului digital UV permite eliminarea costurilor implicate pentru folie, manopera de plastifiere si manopera de caserare a collilor tiparite offset si plastifiate.

Reproducerea fidela a designului grafic la rezolutii de pana la 1200 DPI, este asigurata de software-ul de procesare a culorilor Caldera GrandRip+ (detalii: https://largeformat.globalprint.ro/caldera-grandrip-soft-management-culoare/), rapid, flexibil și puternic, dedicat aplicațiilor de format mare și extra-lat.

Finisarea digitala de mare productivitate este realizata de cu ajutorul CNC-ului Elitron KOMBO TH cu 2 punti robotizate, dotate cu 3  seturi de cutite fiecare si freze de mare putere si a mesei de finisare digitala ESKO KONSBERG X, ce are ca principala caracteristica o foarte buna versatilitate, datorita sistemului modular de schimbarea a diverselor tool-uri de finisare (big, taiere pe contur, realizare detalii fine, perfor, etc).

Eficientizarea costurilor de productie este maximizata, datorita adaugarii la echipamentele deja descrise mai sus a software-ului industrial ESKO i-CUT Suite (detalii: https://largeformat.globalprint.ro/wp-content/uploads/2019/08/Esko-i-Cut-Suite.pdf), care in special prin functionalitatea de NESTING permite reducerea consumului de material cu pana la 30-40%. Practic, elementele neregulate ce urmeaza a fi decupate sunt asezate si grupate optim astfel incat materialul rezultat cat si rebut tehnologic sa fie minim. In plus, este asigurata preluarea automatizata a tuturor informatiilor tehnice direct din soft-ul de proiectare ESKO ArtiosCAD, catre masa de finisare digitala ESKO, in conditii de maxima compatibilitate, posibila si datorita dezvoltarii solutiei complete de catre acelasi producator (softul de proiectate, softul industrial si masa de finisare by ESKO). Astfel, sunt eficientizati timpii de setare a fiecarui job, cantitatea de materie prima utilizata si este eliminata posibilitatea aparitiei erorii umane.

Sunt realizate mostre inainte de intrarea in fluxul de productie. Printre avantajele printului digital se numara si faptul ca se pot realiza cu usurita sample-uri identice cu display-ul final. Astfel, se vor putea realiza ajustari functie de testele de expunere a produselor, portanta, aspectul vizual, etc.

Printul este realizat cu ajutorul printerului true flatbed Fuji Acujity HS Advance si a noilor printere DURST P5 cu deschidere de 350 cm, care este un printer de mare productivitate si care a obtinut premiul pentru cel mai bun printer in categoria flagship 2021. Premiile au fost acordate de catre EDP (European Digital Press Association), una dintre cele mai importante asociatii din industria de print din Europe (detalii aici: https://www.durst-group.com/en/magazine/edp-awards-confirm-durst-p5-series-as-most-versatile-and-productive-printing-systems-on-the-market)

Stantarea prin decupare pe contur de mare precizie este realizata cu ajutorul a doua echipamente de finisare industriale ELITRON KOMBO TH si ESKO KONGSBERG, ce permit realizarea integrata de finisari multiple precum decupajele precise si de finete, biguri fara craparea cartonului ondulat, formare si marcare POSM Display-uri si signalistica din carton, HDF, PVC sau alte materiale rigide. Noua tehnologie computerizata inlocuieste cu succes stantarea clasica si face posibile cele mai creative finisari, fara costuri pentru realizarea stantelor clasice (astfel sunt salvati cca 150-250 euro per lucrare) sau pentru alte operatiuni de setare initiala. Se obtine si o importanta optimizare a termenului de productie si o libertate absoluta pentru orice idee creativa. ESKO Kongsberg este lider in productia de echipamente de finisare digitala pentru industria de print digital de format mare, echipamente ce vin sa inlocuiască cu succes vechile metode de finisare. ELITRON Italia produce una dintre putinele echipamente de stantare controlata elctronic dublu motorizate, care au 2 punti robotizate dotate cu cate 3 tipuri de scule utililizate pentru finisari diferite executate simultan. Acest nivel de automatizare avansata permite obtinerea unei productivitati dublate, timpii de productie scad cu pana la 50%, calitatea produselor finale creste semnificativ, solutiile creative devin realizabile indiferent de tiraj. Frezele de mare putere (pana la 3,8KW) permit finisarea cu succes a majoritatii materialelor rigide inclusiv ALUBOND, HDF sau alte derivate din lemn si metal. Cu ajutorul tool-ului Psaligraphy knife, sunt acum posibile cele mai fine si complexe decupaje. Noua tehnologie face sa fie posibile cele mai creative finisari, fara costuri pentru realizarea stantelor clasice, pentru alte operațiuni de setare inițială sau pentru operatiunea de stantare (care in multe cazuri se realizeaza manual sau pe echipamente vechi). Softul de realizare a montajelor pentru produse de tipar digital cu forme speciale, obtine o eficientizare de pana la 65% a consumului de carton, HDF sau alte materiale rigide si de pana la 99% a timpului alocat, fata de un operator uman experimentat. Aceste eficientizari se regasec in final intr-un pret cu adevarat competitiv (salvati 250 euro stanta si pana la 50% material suport print) de care puteti beneficia pentru orice lucrare de display-uri si signalistica. Capacitatea de productie urmeaza sa fie crescuta cu pana la cca 4 mil. mp/an in perioada imediat urmatoare, prin achizitionarea unei nou echipament destantare si finisare digitala cu alimentare si stivuire complet automatizat, care de asemenea va fi dotat cu 2 punti pe care sunt montate 2 motoare de mare viteza.

In continuarea fluxului de productie a standurilor din carton de tip POSM Display, urmeaza etapa aplicarii de adeziv industrial. Avand in vedere ca adezivul are o perioada foarte scurta (45-60 secunde) in care atinge o maxima eficienta, am decis sa investim intr-un echipament de aplicare rapida a adezivului. Acest ploter de aplicat adeziv asigura atat un important plus viteza cat si o precizie ridicata cu privire la zonele in care este aplicat adezivul, astfel incat sa avem acoperite corect toate zonele.  Odata aplicat adezivul, lipirea elementelor display-urilor se va face uniform cu ajutorul unei prese de tip convejor, astfel incat sa fie lipite toate zonele in care in prealabil a fost aplicat adezivul. In final, putem concluziona ca echipamentele ce compun aceasta linie de productie display-uri, impreuna cu o corecta proiectare ce elimina riscul aparitiei de curburi in peretii standurilor, permit realizarea de display-uri din carton ce pot suporta pana la 30 kg per polita.  Astfel sunt eliminate neajunsurile solutiei clasice de realizare a display-urilor, care include aplicarea manuala cu pistoale de lipit si presarea de asemenea manuala, spre exemplu a peretilor dubli ai display-urilor. Linia automatizata instalata de noi asigura totodata si o foarte importanta eficientizare a timpilor de productie, care in final impacteaza semnificativ si pretul floor display-urilor astfel realizate, in special in cazul standurilor ce se livreaza pliate, fiind proiectate cu autoformare. Capacitatea de productie va fi dublata in perioada urmatoare prin instalarea unei noi linii de productie similare cu cea deja instalata.

Caşerarea colilor de tipar pe carton ondulat este folosita pentru realizarea de standuri si display-uri in tiraje foarte mari. Acesta solutie este utilizata in special pentru POSM Display-urile de dimensiuni mai mici. Daca se adauga si un perfor de rupere pentru top display-uri din carton, pot fi transformate in dispencer de produse la raft si totodata in ambalaj pentru respectivele produse. Astfel, prin indepartarea partii superioare, pe zona in care a fost aplicat perforul de rupere, se obtine o tripla functionalitate cu aceeasi investitie.

Formarea floor display-urilor este de preferat sa fie realizata in cadrul sectiei noastre de productie, pentru a avea certitudinea obtinerii celei mai bune rezistente a standurilor din carton ce urmeaza sa sustina greutati mai mari per polita. Beneficiind de experienta colegiilor din productie, floor display-urile din carton vor fi inchise mai bine decat de catre echipele de merchandising. Astfel se va putea garanta obtinerea unei rezistente de pana la 30 kg per polita pentru display-urile din carton si de pana la 50 Kg pentru display-urile din HDF.


POSM Display – Categorii:


Floor Display

POSM Display-urile din carton ondulat permit cel mai mare grad de versatilitate cu privire la dimensiuni, modalitate de ambalare si portanta produselelor ce urmeaza a fi expuse.  Posibilitatea de livrare in forma pliata, deschide oportunitatea eficientizarii semnificative a costurilor operationale, astfel fiind posibila realizarea de tiraje mari si exportul catre Europa (flat pack corrugated cardbord POS).
POS-urile de tip floor display, sunt proiectate pentru a fi asezate direct pe pardoseala magazinului si pentru un grad ridicat de portanta. Se pot gandi diverse solutii de ramforsare (pereti laterali dublati, bare transversale cu profil special pentru sustinere polite, structura interioara tip fagure sau caroiaj intercalat, placi intermediere pentru obtinere portanta de la produsele expuse la nivelele inferioare, etc), astfel incat sa fie expuse cu succes inclusiv produse grele precum bere, vinuri si alte bauturi (cca 50 kg per polita).

Palet Display

Solutia POSM Display-urilor realizate la dimensiuni optimizate pentru expunere pe palet este utilizata in situatia in care standurile sunt livrate cu produsele deja introduse (servicii full filment incluse). Astfel, manipularea si transportul se fac in conditii de siguranta.
Si aceste POS-uri de tip palet display pot fi proiectate pentru o portanta ridicata, astfel incat sa poata fi expuse produse grele de pana la cca 40 kg pe polita, in special pentru industria de beverage (a se vedea detalii mai sus – Floor Display).

CHEP Display

POSM-urile de tip CHEP Display, prezinta diverse avantaje cu privire la transport si logistica similar celor precizate mai sus in cazul Floor Display, dar ofera suplimentar posibilitatea prinderii prin chingi (sistem interior sau exterior blue click).
Paletii CHEP sunt realizati din Polipropilena rezistenta 100% reciclata si sunt certificati ca fiind complet neutri dpdv al carbonului. Managementul paletilor este facil, fiind realizat de catre producator (furnizat, recuperat din piata si reconditionat prin intreaga retea de depozite ce faciliteaza procesul de ambalare si cross-docking in lantul logistic).
Dimensiunile optimizate (60x40 cm, 2x1/8) si structura rezistenta permit reaprovizionarea mai usoara a stocurilor in supermarket si deteriorarea minima a produselor expuse.

Counter top display

POSM-urile de tip counter display sunt utilizate pentru expunerea produselor in zona de caserie a supermarketurilor sau magazine si au rostul de a facilita procesul de merchandising si vanzare a produselor. Se pot realiza dintr-o gama larga de cartoane si alte materiale, functie de specificul industriei, a produselor si modalitatea de expunere. Producem suporturi de prezentare din carton potrivite pentru o gamă largă de produse. Ele livrează asamblat și gata de utilizare. Fără diviziuni între standuri, astfel încât acestea pot afișa produse de orice dimensiune până la lățimea maximă a standului potrivite pentru dimensiuni mixte. Va oferim suporturi robuste ideale pentru o gamă largă de produse, inclusiv felicitări, DVD-uri, suporturi, cărți, pliante, etc. Count Display-urile nu pot fi demontate odată alcătuite, se pot demonta bineinteles, dar mai greu, forțând îmbinările. Sunt fabricate din foi de carton care conțin de obicei aproximativ 75% material reciclat, iar POSM Counter Display pot fi reciclate la sfârșitul duratei de viață.

Display cu agatatoare

Produsele mai mici sau pentru expunere in zona de casierie a marketurilor se pot utiliza cu succes astfel de POSM Display-uri cu diverse tipuri de chingi, ce pot facilita expunerea optima a acestor tipuri de produse.

Print digital outdoor pentru potențialii clienți POSM Display-uri forme speciale

Fie ca va doriti ca modalitatea de expunere a produsele sa evidentieze recunoastrerea valorilor de brand, fie ca apare necesitatea practica a optimizarii expunerii unor produse cu forme sau dimensiuni atipice sau pur si simplu pentru a pune in practica idei creative deosebite, ne mobilizam pentru a dezvolta impreuna cele mai interesante proiecte.

Pentru a vizualiza ce modele de totemuri publicitare sunt disponibile si sa achizitionati POSM Display-uri existente in stoc, va invitam sa vizitati magazinul online aici. 


Certificări personalizare POSM:

FOGRA - reprezintă nu doar o garanție a calității, ci și o confirmare a nivelului tehnic și de know-how al procesului de producție folosit. Detalii certificare FOGRA aici: https://largeformat.globalprint.ro/certificare-fogra-certificare-pantone-more/
PANTONE – pentru a reproduce și proiecta în cel mai realistic mod culorile PANTONE si de brand.
FSC – pentru anumite tipuri de cartoane pentru care exista trasabilitatea materiei prime.


POSM Display – Industrii:

Cele mai populare produse care pot fi promovate prin print POSM sunt:

 • Alimente (gustări, dulciuri, produse de patiserie)
 • Băuturi (sucuri, cafea, ceai, alcool)
 • Țigări (tutun, ţigări electronice)
 • Parfumuri (apa de toaletă, apa de parfum)
 • Produse cosmetice
 • Bijuterii (inele, brățări, pandantive)
 • Produse de înfrumusețare (creme, soluții)
 • Produse auto-moto
 • Broșuri și cataloage (pentru prezentarea companiei)
 • Gadget-uri (hooverboard, drone)
 • Produse electronice (telefon, tabletă, laptop)
 • Electrocasnice (aspirator, fier de călcat)

Alegând personalizarea unor standuri expoziţionale POSM veţi avea o modalitate excelentă de a atrage noi clienți. Noi personalizam orice print display astfel încât culorile şi formele să fie pe placul dvs, alese cu intenția de a atrage atenția.

Solicitati Oferta

PUTETI INCARCA FISIERE DE MAXIM 25MB