Investitii de 5 milioane euro in echipamente de productie tipografica

În industria materialelor de publicitate și de marketing, unul din cele mai importante aspecte este respectarea termenelor limită de predare al materialelor de promovare. Pentru a asigura un proces rapid de producție a cărui produs finit este calitativ și în concordanță cu cerințele clientului, investiția în utilaje și personal este esențială.

            Au fost investiți din 2019 până în 2023, aproximativ 5 milioane de euro inclusiv în utilaje de producție, software specializat și personal. Cu un termen de predare minimal indiferent de cantitatea sau de tipul produselor – datorită echipamentelor de printare de ultimă generație din categoria Flagship – poate fi executată o gamă largă de produse: trade marketing, POSM Displays, cărți de vizită cu finisaje multiple dar și ambalaje din carton ondulat și duplex. Se poate printa pe orice material cu diverse finisaje speciale precum frezare, gravare, emboss, braille, etc.

            Ca dovadă a importanței pe care o acordăm la tipografia Global Print certificărilor proceselor de producție și a modernizării flotei, încă din 2019 a fost obținută certificarea FOGRA, una din certificările europene cele mai exigente din industria tipografică. In 2023 obtinută recertificarea prin implementarea tuturor actualizarilor si totodata extinderea certificării pentru noile procese de productie, rezultate in urma instalarii noilor echipamente. Certificarea FOGRA presupune respectarea standardelor impuse pe tot parcursul procesului de producție, astfel încât culorile să rămână uniforme atât de la o lucrare la alta cât și în cadrul aceluiași job. Pentru menținerea certificării sunt transmise lunar mostre printate la Munchen, pentru verificarea riguroasă a conformitatii culorilor. Reproducerea exactă a culorilor Pantone, necesară duplicării exacte a culorilor de brand, dar și conformitatea printului cu fisierele grafice sursă, sunt aspecte verificate amanuntit de catre expertii FOGRA.

            La finalul anului 2019 – începutul anului 2020, am investit 2 milioane de euro în utilaje de Print Digital Large Format, echipamente care printează în format mare utilizand tehnologii diferite de print, astfel incat sa fie acoperită optimizat toată gama de materiale flexibile si rigide:

 • Printare cu cerneală UV perfectă pentru standurile POS / POSM (Point Of Sales Materials) Display, signalistică de interior/exterior, ambalaje de produs de format mare. Se poate printa atât pe materiale rigide cât și flexibile cu imprimanta de format mare FUJI Acuity HS Advanced, certificată FOGRA și Pantone, la calitate fotografică.
 • Printarea cu cerneală latex, utilizând printerul HP LATEX 375 care optimiezează cu 40% costul cernelii, este întrebuințată printării de fototapet, postere, tablouri, signalistică interior/exterior dar și standurilor.
 • Printarea cu cerneală pe bază de apă prin intermediul noilor Canon 8400 S poate atinge cel mai înalt nivel de calitate al imaginii și de fidelitate al culorilor valabil pe piața din România. Totodata, cerneala fara miros si substante chimice daunatoare permite realizarea de printuri indoor precum postere, rollup-uri si tablouri canvas, inclusiv pentru medii sensibile precum clinici, gradinite, etc.
 • Printarea cu cerneală ecosolvent, cu ajutorul printerului ROLAND PRO 4 XR-640 se pot realiza printuri outdoor cu o foarte buna rezistenta la intemperii si la estomparea culorilor ca urmare a expunerii la razele solare. Printerul fiind dotat si cu functia de decupare pe contur, se pot realiza stickere pentru expunere outdoor si printuri de personalizare a flotelor auto.

Pentru operațiuni complexe de tăiere, biguire dar și decupare Kiss Cut (tăiere delicată a stratului superior de autocolant) a fost tot în 2019 instalat cel mai nou model de tăiere digitală de la firma ESKO Kongsberg. Flota a fost completată și cu aparate de laminare, sudare și capsare bannere dar și un echipament laser de gravare ce poate realiza detalii delicate, precum fotogravura.

             Încă 3 milioane euro au fost investite în 2022 și 2023 în aparatură care înlesnește automatizarea capacității de producție, pentru a minimiza riscul erorilor umane și de a menține timpii de producție și calitatea imaginilor la standarde superioare.

 • Capacitatea de producție creste astfel pana la un maxim de cca 4 mil. mp/an odată cu achiziționarea a două mașini de tipar de format mare Durst P5 ultima generație. Acestea pot realiza print-uri de o lățime de 350 cm pe diferite tipuri de material – rigid cât și flexibil. Mai multe detalii aici: https://www.forbes.ro/dubla-premiera-tipografie-global-print-posm-display-print-ecologic-durst-cerneala-apa-325558
  • În premieră pentru România, tipografia noastra a instalat printerul Durst P5 350 cu o configurație specială pentru printul direct pe carton ondulat. Acesta printeză cu cerneală UV, utilizând lămpi LED pentru uscarea acesteia – diferite de lămpile obișnuite cu mercur, nu sunt poluante și utilizează cu 60% mai puțină energie electrică. Printerul Durst P5 350 se remarcă prin calitatea print-ului și productivitatea asigurată – obținând locul 1 la categoria printerelor flasghsip în cadrul EDP Awards (European Digital Press Association), o recunoaștere oficială a nivelului tehnologic atins. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați: https://durstus.com/durst-p5-tex-isub-p5-30-hs-win-edp-award/
  • Fiindcă una dintre cele mai importante valori ale industriei tipografice dar mai ales pentru noi este sustenabilitatea ecologică, în acest an am dobândit certificare FSC. Aceasta demonstrează obținerea din surse sustenabile a hârtiei și a cartonului ondulat.
  • O altă premieră pentru România este și printerul Durst P5 250WT care deschide oportunități unice pentru brandurile care valorizează in mod special respectul față de mediul înconjurător. Metoda de imprimare exclude posibilitatea poluării prin transfer, datorită cernelii pe bază de apă utilizată de această noua tehnologie, care a primit multiple certificări privind siguranța întrebuințării acesteia inclusiv pentru industria alimentară din Statele Unite, Europa și Elveția. Printre certificări, putem distinge: :  UL ECOLOGO, REACH, TOSCA, California Proposition 65, “Swiss Ordinance for food packaging requirements” (Ordonanta elvetiana referitoare la cerintele pentru ambalarea alimentelor), Nestlé Standards on Materials in Contact with Food, GMP-compliant Primary Food Packaging.  Aceste certificari au fost posibile datorita lipsei substantelor daunatoare cu grad ridicat de risc (SVHCS), volatile (VOC), ftalați sau alți plastifianți, nu contine uleiuri minerale, foloseste pigmenti organici lipsiti de metale grele, nu contine substante de origine animala.
 • CNC-ul de tăiere și biguire carton Elitron Kombo TH cu 2 punți automatizate, având capacitate dublă față de mesele obișnuite, cu o singură punte. Astfel, a fost eficientizat semnificativ procesul de producție, totodată micșorând costurile de producție.
 • CNC-ul de aplicare automatizată de adezivi, foarte util pentru productia de standuri de tip POSM Display sau ambalaje de mari dimensiuni. Functiile echipamentului fiind controlabile printr-o aplicatie instalata pe o tableta speciala, se pot obtine aplicari ale adezivului, perfect adaptate pentru zonele toate zonele display-urilor, astfel incat sa fie posibila realizarea de floor display-uri din carton, care sa reziste si pana la 25Kg per raft/polită. Acestă rezistentă este posibilă datorită aplicarii adezivului în orice formă (floare sau linii mai groase sau perimetrale zonelor de prindere a tavitelor cu elemente tip clips din plastic, etc) necesară pentru realizarea unei lipiri ferme pe toata suprafata de contact a peretilor si tavitelor display-urilor.
 • Echipamentele de lipire prin presare mecanică uniformă eficientizează durabilitatea produselor din carton ondulat. Prin presarea uniformă pe toată suprafața ded contact elimină orice gol de aer sau imperfecțiune la procesul de lipire, asigurând durabilitatea și solidificarea modelului.

Respectând rigorile impuse de obținerea responsabilă și sustenabilă a resurselor naturale, în condiții de calitate conforme standardelor FOGRA și PANTONE, reușim să livrăm produse tipărite la o calitate constant îmbunătățită și în special la termenul stabilit cu beneficiarul odată cu lansarea comenzilor.
Demonstrăm astfel cât de importantă este de fapt investiția constantă în cele mai noi și inovative aparaturi de printare, software specializat și instruirea personalului nostru.