POSM Display (Point Of Sales Material Display)

Considerad ca o integrare completa a echipamentelor de ultima generatie si a solutiilor software de proiectare industriala, poate duce la obtinerea de produse cu adevarat conforme celor mai inalte standarde, investim constant in cele mai noi tehnologii (detalii: https://largeformat.globalprint.ro/investitii-de-2-mil-euro-si-training-pentru-anul-2019/). O astfel de solutie tehnica si software de ultima generatie pentru realizarea de POSM Display, permite eliminarea pierderilor de material, eficientizarea timpilor de lucru si a tuturor etapelor de productie cu impact asupra costurilor, pentru ca in final sa fie obtinute preturi competitive fata de alte solutii tehnice.

POSM Display – Consultanta & Proiectare

Software-ul ArtiosCad 3D utilizat pentru realizarea personalizata a POSM Display-urilor, este un soft top performance dedicat proiectarii de astfel de produse, dezvoltat de catre echipa ESKO, companie ale carei performante sunt general recunoscute de catre cei mai experimentati specialisti in domeniu. Avand in vedere experienta solida a proiectantilor nostri, dar si faptul ca beneficiem de abonament pentru full suport din partea echipei ESKO din Gent – Belgia, putem aborda cu incredere orice idee pe care o aveti in vedere. O astfel de implicare a celor mai pregatiti specialisti world wide, inclusiv a celor care dezvolta softul in sine, reprezinta un atuu important si unic, avand in vedere ca din cunostiintele noastre, in Romania nu mai exista alte companii care sa beneficieze de full suport, unul dintre motive fiind costul ridicat pentru aceste servicii calificate.

Software-ul de proiectare structurala ESKO ARTIOSCAD 3D, are o serie de caracteristici de natura sa genereze plus valoare si bineinteles multiple beneficii pentru POSM Display-urile realizate si implicit pentru compania dvs. Dintre toate aceste caracteristici si beneficii, consideram util sa evidentiem urmatoarele:

 • Permite realizarea de POSM Display-uri perfect adaptate dimensiunilor produselor ce urmeaza a fi expuse, prin functia de import fisiere 3D (sunt acceptate majoritatea tipurilor de fisiere 3D). Astfel se obtine un display stabil, cu o structura corect ramforsata si o expunere ferma a produselor.
 • Este eliminata eroarea umana, datorita modului inteligent de verificare si ajustare automata a dimensiunilor introduse de catre proiectanti. Fiind vorba de un soft conceput si dezvoltat special pentru astfel de produse, graficianul trebuie doar sa introduca dimensiunile pentru partile vizibile finale, softul calculand la fiecare pliere cat anume trebuie compensat in functie de grosimea fiecarui carton sau material utilizat. Astfel, se evita problemele intalnite frecvent in cazurile in care proiectarea este realizata cu software-uri precum Corel sau alte softuri CAD care nu sunt gandite pentru POS din carton ondulat sau alte materiale. Astfel de probleme se pot transpune in realitate, prin diverse neconformitati, precum : curburi (burta) a capacului unei cutii, sau crapaturi pe muchiile unui POSM (fiind fortat cartonul sa se inchida), etc.
 • Scade dramatic durata realizarii proiectelor. Practica actuala, implica munca de cca 1-2 saptamani a unui proiectant, datorita software-urilor utilizate de catre majoritatea (Corel sau Cad de arhitectura). Nelucrandu-se cu softuri special concepute si dezvoltate pentru POS Display, timpi de lucru sunt foarte mari si deasemenea riscurile de eroare sunt ridicate. Acest aspect poate fi in multe situatii cel mai important. Daca se doreste implementarea unei campanii de promovare in supermarketuri si termenul este de 1 luna de zile, faptul ca proiectarea dureaza 1-2 saptamani, pentru beneficiari inseamna imposibilitatea de a schimba prima propunere primita, chiar daca aceasta nu este nici pe departe ceea ce isi doreau. Astfel, proiectele vor fi implementate in timp util si conform ideilor creative ale beneficiarului, fiind posibila prezentarea a 2 sau mai multor variante pentru fiecare proiect.
 • Proiectele pot fi prezentate 3D, video si realitate augmentata, prin pozitionarea POSM Display-ului exacta in magazinul / spatial unde urmeaza sa fie instalat. Fisierele grafice ale standurilor POSM Display, vor putea fi vizualizate de catre beneficiari in format atat 2D, cat si 3D dynamic, ce permite rotirea displayului pentru vizualizare din toate unghiurile. Acest aspect este deosebit de important in luarea corecta a deciziilor si pentru scurtarea timpilor de implementare. Este astfel posibila si eliminarea necesitatii de a se realiza mock-upuri (mostre) ce implica alocari importante de timp si adaugarea de costuri suplimentare. In plus, se vor oferi sub forma de animatie grafica si instructiuni de montaj / formare a display-urilor care sunt livrate pliate. Astfel, va fi foarte usor pentru echipa de productie a beneficiarului sa formeze POSM Display-urile chiar in locatie.
 • Calcularea exacta a materialelor necesare si a costurilor implicate functie de echipamentele de print si taiere. Astfel, cotatiile de pret vor fi precise inca din etapa de proiectare.
 • Permite realizarea de POS-uri cu forme speciale, deosebit de creative. Un carboard display creativ poate fi un atuu de vanzare extrem de puternic, daca este indeplinita conditia ca solutia tehnica sa poata sustine creativitatea designerilor.
 • Permite importarea oricarui tip de fisier grafic, pentru personalizarea printului, astfel incat sa fie controlata foarte precis pozitionarea imagini grafice fata de margini, laterale, etc. Registratia design-ului grafic pe POSM se face foarte precis, fiind inlaturat astfel riscul ca aspectul vizual sa fie afectat.
 • O descriere detaliata a functionalitatilor ArtiosCad 3D poate fi vizualizata aici:https://largeformat.globalprint.ro/wp-content/uploads/2019/08/Esko-Artioscad-3D.pdf

POSM Display – Productie

 • Printul digital UV direct pe carton ondulat si alte materiale rigide in placa, se realizeaza la rezolutii inalte si in conditii de mare productivitate. Echipamentul de print digital cu cerneala UV, poate printa pe majoritatea materialelor tipografice - carton tipografic, plăci carton ondulat, alubond si alte materiale cu componenta metalica, derivate PVC (DISPA, HIS, STADUR, plexiglass, acrilic, policarbonat), derivate lemn (HDF, MDF, PAL, HPL), samd – materiale ce vor servi ca baza pentru realizarea realizarea display-urilor POS. Printer-ul Fuji Acujity HS Advance fiind de tip true flatbed, asigura o foarte buna registratie astfel incat sa fie posibila perfecta potrivire a imagini grafice fata de margini, laterale, etc.
 • Printul este flexibil, nu prezinta crapaturi in zonele de indoire si nu va crea probleme de reciclare la sfarsitul ciclului de utilizare, asa cum pot aparea in cazul tiparului offset plastifiat. In situatia tiparului offset este necesara aplicarea unei folii de laminare din material plastic, folie ce poate duce la refuzul de acceptare din partea firmelor de reciclare. Tehnologia printului digital UV permite eliminarea costurilor implicate pentru folie, manopera de plastifiere si manopera de caserare a collilor tiparite offset si plastifiate.
 • Reproducerea fidela a designului grafic la rezolutii de pana la 1200 DPI, este asigurata de software-ul de procesare a culorilor Caldera GrandRip+ (detalii: https://largeformat.globalprint.ro/caldera-grandrip-soft-management-culoare/ ), rapid, flexibil și puternic, dedicat aplicațiilor de format mare și extra-lat.
 • Finisarea digitala de mare productivitate este realizata de catre masa ESKO KONSBERG X, ce are ca principala caracteristica o foarte buna versatilitate, datorita sistemului modular de schimbarea a diverselor tool-uri de finisare (big, taiere pe contur, realizare detalii fine, perfor, etc).
 • Eficientizarea costurilor de productie este maximizata, datorita adaugarii la echipamentele deja descrise mai sus a software-ului industrial ESKO i-CUT Suite (detalii: https://largeformat.globalprint.ro/wp-content/uploads/2019/08/Esko-i-Cut-Suite.pdf), care in special prin functionalitatea de NESTING permite reducerea consumului de material cu pana la 30-40%. Practic, elementele neregulate ce urmeaza a fi decupate sunt asezate si grupate optim astfel incat materialul rezultat cat si rebut tehnologic sa fie minim. In plus, este asigurata preluarea automatizata a tuturor informatiilor tehnice direct din soft-ul de proiectare ESKO ArtiosCAD, catre masa de finisare digitala ESKO, in conditii de maxima compatibilitate, posibila si datorita dezvoltarii solutiei complete de catre acelasi producator (softul de proiectate, softul industrial si masa de finisare by ESKO). Astfel, sunt eficientizati timpii de setare a fiecarui job, cantitatea de materie prima utilizata si este eliminata posibilitatea aparitiei erorii umane.
 • Sunt realizate mostre inainte de intrarea in fluxul de productie. Printre avantajele printului digital se numara si faptul ca se pot realiza cu usurita sample-uri identice cu display-ul final. Astfel, se vor putea realiza ajustari functie de testele de expunere a produselor, portanta, aspectul vizual, etc.

POSM Display – Tipuri

 • Floor Display

POSM Display-urile din carton ondulat permit cel mai mare grad de versatilitate cu privire la dimensiuni, modalitate de ambalare si portanta produselelor ce urmeaza a fi expuse.  Posibilitatea de livrare in forma pliata, deschide oportunitatea eficientizarii semnificative a costurilor operationale, astfel fiind posibila realizarea de tiraje mari si exportul catre Europa (flat pack corrugated cardbord POS).
POS-urile de tip floor display, sunt proiectate pentru a fi asezate direct pe pardoseala magazinului si pentru un grad ridicat de portanta. Se pot gandi diverse solutii de ramforsare (pereti laterali dublati, bare transversale cu profil special pentru sustinere polite, structura interioara tip fagure sau caroiaj intercalat, placi intermediere pentru obtinere portanta de la produsele expuse la nivelele inferioare, etc), astfel incat sa fie expuse cu succes inclusiv produse grele precum bere, vinuri si alte bauturi (cca 40 kg per polita).

 • Palet Display

Solutia POSM Display-urilor realizate la dimensiuni optimizate pentru expunere pe palet este utilizata in situatia in care standurile sunt livrate cu produsele deja introduse (servicii full filment incluse). Astfel, manipularea si transportul se fac in conditii de siguranta.
Si aceste POS-uri de tip palet display pot fi proiectate pentru o portanta ridicata, astfel incat sa poata fi expuse produse grele de pana la cca 40 kg pe polita, in special pentru industria de beverage (a se vedea detalii mai sus – Floor Display).

 • CHEP Display

POSM-urile de tip CHEP Display, prezinta diverse avantaje cu privire la transport si logistica similar celor precizate mai sus in cazul Floor Display, dar ofera suplimentar posibilitatea prinderii prin chingi (sistem interior sau exterior blue click).
Paletii CHEP sunt realizati din Polipropilena rezistenta 100% reciclata si sunt certificati ca fiind complet neutri dpdv al carbonului. Managementul paletilor este facil, fiind realizat de catre producator (furnizat, recuperat din piata si reconditionat prin intreaga retea de depozite ce faciliteaza procesul de ambalare si cross-docking in lantul logistic).
Dimensiunile optimizate (60x40 cm, 2x1/8) si structura rezistenta permit reaprovizionarea mai usoara a stocurilor in supermarket si deteriorarea minima a produselor expuse.

 • Counter top display

POSM-urile de tip counter display sunt utilizate pentru expunerea produselor in zona de caserie a supermarketurilor sau magazine si au rostul de a facilita procesul de merchandising si vanzare a produselor. Se pot realiza dintr-o gama larga de cartoane si alte materiale, functie de specificul industriei, a produselor si modalitatea de expunere.

 • Display cu agatatoare

Produsele mai mici sau pentru expunere in zona de casierie a marketurilor se pot utiliza cu succes astfel de POSM Display-uri cu diverse tipuri de chingi, ce pot facilita expunerea optima a acestor tipuri de produse.

 • POSM Display-uri forme speciale

Fie ca va doriti ca modalitatea de expunere a produsele sa evidentieze recunoastrerea valorilor de brand, fie ca apare necesitatea practica a optimizarii expunerii unor produse cu forme sau dimensiuni atipice sau pur si simplu pentru a pune in practica idei creative deosebite, ne mobilizam pentru a dezvolta impreuna cele mai interesante proiecte.                                                                                                                                                                 Pentru a vizualiza ce modele de totemuri publicitare sunt disponibile si sa achizitionati POSM Display-uri existente in stoc, va invitam sa vizitati magazinul online aici. 

Certificări personalizare POSM :

FOGRA - reprezintă nu doar o garanție a calității, ci și o confirmare a nivelului tehnic și de know-how al procesului de producție folosit. Detalii certificare FOGRA aici: https://largeformat.globalprint.ro/certificare-fogra-certificare-pantone-more/
PANTONE – pentru a reproduce și proiecta în cel mai realistic mod culorile PANTONE si de brand.
FSC – pentru anumite tipuri de cartoane pentru care exista trasabilitatea materiei prime.

POSM Display – Industrii

Cele mai populare produse care pot fi promovate prin print POSM sunt:

 • Alimente (gustări, dulciuri, produse de patiserie)
 • Băuturi (sucuri, cafea, ceai, alcool)
 • Țigări (tutun, ţigări electronice)
 • Parfumuri (apa de toaletă, apa de parfum)
 • Produse cosmetice
 • Bijuterii (inele, brățări, pandantive)
 • Produse de înfrumusețare (creme, soluții)
 • Produse auto-moto
 • Broșuri și cataloage (pentru prezentarea companiei)
 • Gadget-uri (hooverboard, drone)
 • Produse electronice (telefon, tabletă, laptop)
 • Electrocasnice (aspirator, fier de călcat)

Alegând personalizarea unor standuri expoziţionale POSM veţi avea o modalitate excelentă de a atrage noi clienți. Noi personalizam orice print display astfel încât culorile şi formele să fie pe placul dvs, alese cu intenția de a atrage atenția.

Solicitati Oferta

PUTETI INCARCA FISIERE DE MAXIM 25MB

About us

DIGITAL PRINTING EQUIPMENT INSTALLED ASSURES YOU THE BENEFIT OF EFFICIENT PRODUCTION COSTS.

Termeni și condiții

Terms and conditions

Hartă Site

Sitemap

GDPR

GDPR